Detoxifierea, most sau necesitate?

În urmă cu vreo 3 ani am auzit prima dată despre programul de detox Clean 9. Am aflat beneficiile pe care le-au avut alte persoane: au scăzut în greutate şi în centimentri în zona taliei, aveau mai multă energie, dormeau mai bine, deveneau mai disciplinați cu mesele şi „învățau” să se hidrateze. La momentul respectiv mi s-a părut interesant, dar nu am făcut programul pentru că alăptam (şi nu e recomandat în sarcină şi alăptare).

Foloseam alte produse de la Forever pentru diverse situații şi mereu dădeam peste testimoniale despre Clean 9 în grupurile de Facebook. Multe persoane slăbiseră, se simțeau mai bine, aveau destulă energie pentru activitățile zilnice şi sport.

Nu eram neapărat pasionată de detoxifiere, mi se părea că organismul îşi face treaba singur, că doar bunica nu făcea detox şi a trăit mult şi bine. Apoi mi-am amintit că bunica mânca fructe şi legume de sezon, din grădină, iar carnea, ouăle şi laptele erau din gospodăria ei (sau de la vecinii de lângă ea). Nu mergea la supermarket să îşi umple frigiderul cu alimente aduse de la sute sau mii de kilometri. Pe vremea aia, oamenii nu erau sedentari şi nici nu petreceau multe ore pe zi în fața unui laptop.

Când am terminat cu alăptarea primului copil, m-am gândit să încerc Clean 9, am comandat pachetul şi abia aşteptam să încep. Avea gel de aloe vera, suplimente, un shake şi o broşură cu instrucțiuni: ce, când şi cum să faci.

Eu sunt fan mâncare, sau altfel spus.. mănânc mult şi îmi place asta. De-a lungul timpului, colegii de serviciu observau detaliul acesta şi mă întrebau (unii mai subtil, alții mai direct): „tu mănânci toată ziua?”. Eram obişnuită cu asta şi nu mă deranja, singura mea preocupare era să am ceva de ronțăit la îndemână. Unele mese erau mai sănătoase, gătite de mine, cu legume, alimente cu fibre, ingrediente locale, etc. Alte gustări erau „guilty pleasures”, adică dulciuri, chestii sărate sau crocante.

Acestea fiind spuse, când am văzut că e nevoie să reduc mesele şi să mănânc la program, am lăsat cutia de Clean 9 deoparte, să mă mai gândesc… Era o lista cu alimente permise, în general lumea nu se plângea de foame, până la urmă mi-am făcut curaj şi am început! Vorba englezului, worst case scenario, mănânc ceva în plus.

În timpul programului mi s-a părut că timpul s-a dilatat. Nu mai petreceam aşa mult timp gătind, seara îmi pregăteam masa pentru a doua zi, cumpărasem o parte din alimentele permise, deci nu mai apăreau gânduri de genul „ce să mănânc astăzi?”. Pe lângă asta, era mai uşor când mergeam la cumpărături şi erau mai puține vase de spălat.

Primele 2 zile din program sunt mai restrictive, am mâncat din alimentele permise şi, spre marea mea surprindere, nu-mi era foame. În perioada aceea am descoperit cât de delicioasă poate fi mazărea pregătită câteva minute cu un strop de ulei de măsline.

Broşura mă ajuta mult: acolo bifam când mâncam, când luam suplimentele sau când făceam sport. De obicei nu fac sport zilnic, dar în perioada aceea am reuşit 🙂

După cele 9 zile aveam câțiva cm în minus în talie, mai puțină celulită şi nu-mi mai era poftă de dulciuri. După ce termin cu alăptatul celui de-sl doilea copil, voi face iar Clean 9.

Dacă te interesează programul, poți vedea mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s