Jucăriile, aşa cum le vede şi le simte părintele

Ştii jucăriile alea mici, ascuțite, care parcă se ascund prin casă şi ies pe covor noaptea, când e întuneric şi linişte? Atunci când te duci la baie. Sau să bei un pahar cu apă. Sau te furişezi în bucătărie dimineața devreme, sperând să-ți bei cafeaua în linişte. Ştiți voi… dorințe de genul ăsta.

Fix atunci, calci pe cea mai ascuțită jucărie din casă şi…îți vine să urli de durere, dar nu se poate! Că toată lumea doarme. Dai din buze încet, spunând multe cuvinte (în diverse limbi străine) care nu se pot scrie pe blog şi continui drumul când ghici ce se întâmplă? Îți iese în cale o piesă mică de lego, cu zeci de muchii şi colțuri. Te înțeapă până în inimă şi te întrebi de unde sunt atâtea jucării pe jos. Că parcă le-au strâns aseară copiii.

Ajungi la destinație (adică în baie sau bucătărie) călcând încet, că deja ai suferit vreo 2 faulturi şi scoți din talpă jucăriile cu pricina. Te întrebi cine a putut inventa aşa ceva şi mai rău, de unde există aşa ceva în casă? Nici nu-ți mai aduci aminte. Apoi observi că pe talpa ta stau lipite nişte abțibilduri mici şi colorate pe care nici le-ai simțit. Măcar alea nu dor…

Termini de băut apa şi-ți aminteşti ceva important, ce e nevoie să notezi în telefon. Telefonul era pe canapea, aşa că îl cauți, dai pernele la o parte şi…porneşte o jucărie gălăgioasă! Melodia aia pe care ai auzit-o obsesiv de 1000 de ori porneşte pentru a 1001-a oară. Cum să opreşti sunetele astea asurzitoare? Jucăria a ajuns la a doua melodie deja, dacă nu găseşti repede o soluție, se trezeşte toată casa.

Dar stai…asta nu e tot! Zeul jucăriilor care lasă piese de lego pe jos şi porneşte jucăriile cântătoare nu ține cu tine. Jucăria aia zgomotoasă se opreşte când vrea ea! Adică după ce termină de ,,cântat” toate melodiile alea cu sunet metalic. O ascunzi între pernele canapelei, doar-doar nu se mai aude aşa de tare! Stai de pază acolo, aşteptând să ,,tacă” nenorocita aia de jucărie. Ştii pe de rost toate melodiile alea, mai durează 3 minute până dă Dumnezeu şi se face linişte.

Atunci te îndrepți spre dormitor, unde te întâmpină copiii: treji, fresh, cu ochi curioşi şi voce odihnită:

– Neața!

Foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s