Ce înveți când ai copii mici (I)

Înveți că timpul nu mai are răbdare cu tine. O fi având la începutul romanului „Moromeții” sau cu alți oameni, dar cu tine…nu prea mai are răbdare. Omulețul mic are resurse nebănuite de energie şi poate obosi mai mulți adulți într-o zi, aşa că…tot ce făceai înainte să ai copii se prioritizează altfel.

Opțiunea 1: renunți sau amâni tot ce nu e esențial. Seriale? Good-bye! Se poate trăi liniştit fără ele. Peste câțiva ani sunt şanse să vezi (împreuna cu cel mic) un film de animație, recomandat pentru toate vârstele. Seară de pierdut vremea pe canapea, cu pizza şi alte gustări nesănătoase? Nu e timp de asta. Pe lângă asta, monkeys see, monkeys do, copilul cere şi el, doar n-o să mănânce la diversificare legume la abur, apoi chipsuri şi pizza.

Opțiunea 2: după ce ai aflat care sunt lucrurile vitale (dormit, mâncat, spălat) sau importante pentru tine (să citeşti, să te plimbi, să discuți cu alți oameni) devii foarte eficient(ă). Adică faci duş în 10 minute, ațipeşti când doarme copilul şi profiți de fiecare minut de linişte ca să te relaxezi. Ştiți care e antonimul pentru copil mic şi treaz? Cuvântul este…linişte! Dacă voi ați văzut copii mici care fac linişte (fără să doarmă), să-mi scrieți unde există aşa ceva, că eu n-am văzut!

La partea cu mâncatul sunt 2 opțiuni: ori mănânci repede (în timpul în care copilul doarme sau e cu altcineva), ori îți pregăteşti micul-dejun dimineața şi îl termini de mâncat dupa-amiază. Atunci pregăteşti prânzul şi îl mănânci când se înserează. Unde atâta grabă?

Somn neîntrerupt de mai multe ore? Sunt şanse să se întâmple, nu se ştie când şi cum, încă se mai fac cercetări. Până atunci, e ok şi somnul cu treziri la 2-3 ore, asta depinde de mulți factori, despre care voi scrie un alt articol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s