Cum ştii că ai un bebe (1)

Cifrele 50, 56, 62, 68, 74, 80 îți spun ceva. Sau…îți amintesc de ceva. Exact, sunt mărimile de haine pentru bebe, începi de la 50 sau 56 (depinde cât de mare e copilul) şi treci mai repede sau mai încet la 62, 68 şi aşa mai departe.

Cum îți dai seama că i-au rămas mici hainele?

Varianta drăguță: de obicei se întâmplă seara, dupa baie, când lui bebe îi e foame şi somn. Îl speli, îl ştergi, îl cremuieşti, îi pui pampersul şi scoți un body drăguț din dulap, cu un desen simpatic. (În timpul ăsta bebe mârâie.) Începi procesul de îmbrăcat copilul, tragi body-ul peste capul de bebeluş în creştere şi ai o mică bănuială că i-a rămas mic. Totuşi speri să meargă de data asta, că aproape ai îmbrăcat copilul, poate doarme repede după aia şi…faci un duş sau mănânci în linişte. Gândurile astea îți dau speranța că o scoți cumva la capăt în fiecare zi.

Şi în mijlocul reveriei cu duş, mâncat sau dormit, auzi un plâns de copil. Aaa…îmbrăcai bebeluşul! Tragi body-ul peste mânuțele mici şi agitate ca niste tentacule de caracatiță. Aproape ai terminat, când…capsele nu vor să se închidă. Tragi de body, îl mai aranjezi puțin, poate reuşeşti de data asta. Dar nu merge, capsa nu se închide, semn că o s-o iei de la capăt. Dezbracă bebeluşul (care se apucă de plâns între timp), caută alt body, mai mare, uită-te la mărimea de pe etichetă. Eticheta nu mai e, ai tăiat-o ieri, când ai crezut că îl zgâria pe bebe. Iei body-ul, te rogi să fie bun şi o iei de la capăt.

Varianta hardcore: e miezul nopții, copilul doarme (în sfârşit!) şi ai ațipit. Visezi o plajă liniştită, cu soare, briza mării, căldură şi sunet de valuri. În vise a trecut pandemia şi poți călători. După câteva minute, se aude un plâns isteric printre valurile din visul tau. Yep…s-a trezit bebe! Te duci la el şi porneşti caruselul cu luminițe şi sunete care avea o reclamă genială, promitea ca adoarme copilul în câteva minute. Nu se întâmplă asta, copilul plânge în continuare. Îl iei în brațe şi are hainele ude. Te duci cu resemnare spre masa de înfăşat, să-l schimbi. În tot timpul acesta, copilul plânge. Ce, tu n-ai plânge dacă ai avea hainele ude şi cineva ar porni caruselul cu luminițe, ca să adormi?

Începi operațiunea schimbatul şi observi că pampersul a fost neîncăpător, au ieşit chestii prin toate părțile. Nu intru în detalii tehnice, cine are bebe ştie despre ce vorbesc. Apare o mare întrebare la ceas de noapte „să spăl sau să nu spăl copilul?” Te uiți la ceas, e ora la care acum 10 ani erai în club. „Lasă că folosesc şervețele umede, nu-i mai fac baie noaptea.” Te apuci de curățat şi de şters până când copilul e curat. Ce face bebe în timpul ăsta? Plânge, ce altceva să facă? Dacă ar putea vorbi, probabil ar spune că îi este frig, că şervețelele sunt reci sau îl deranjează ceva. Dar nu poate vorbi, deci plângeee.

După ce-ai rezolvat treaba cu scutecul, urmează îmbrăcatul. Iei o pijama din dulap şi încerci să o „asamblezi” pe copil. Copilul s-a trezit de tot şi plânge din toți rărunchii în timp ce tu te străduieşti să-l îmbraci odată! Asta înseamnă să lucrezi în condiții de stres! Ce deadline-uri, ce proiecte, de target-uri? Alea-s floare la ureche pe lângă ce se întâmplă acum!

Revii la ce făceai, îmbrăcai bebeluşul cu o pijama. De ce pijama? Că e noapte, să învețe că noaptea ne luăm pijamau şi dormim! Sau, mă rog…asta am vrea să facem. I-ai îmbrăcat mânuțele, prinzi capsele. copilul e aproape îmbrăcat, doar că…pijamaua e mică. Copilul se fâțâie nemulțumit în toate părțile, se întinde, plânge, dacă ar putea vorbi ar spune „mă strânge haina asta!”. Iei alte haine şi speri să fie bune de data asta. Minunea se întâmplă, îmbraci bebeluşul şi te duci să-l adormi. Până se întâmplă asta, îți sare somnul de tot.

Iei telefonul şi ajungi pe social media, unde o prietenă care are copil are status că se simte minunat şi a pus o poză cu bebeluşul ei în brațe. Inimioare, pupici, urări de bine, happy-happy, joy-joy.

Foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s