N-am crezut niciodată că voi avea riduri şi coşuri în acelaşi timp (II)

Prima partea a textului poate fi citită aici

Timpul trecea şi tenul meu arăta tot mai avariat. Foloseam haotic produse pentru ten cu acnee care îmi uscau fața, apoi foloseam creme pentru ten uscat pentru că aşa îmi simțeam tenul. Nu avea sens, dar eu mă gândeam la cum se „simte” tenul pe moment.

Într-o bună zi, mi-am dat seama că ceva nu fac bine şi m-am hotărât să merg la dermatolog. Acolo mi s-au prescris nişte creme de la farmacie pe care să le folosesc seara şi dimineața. Am citit prospectele şi efectele adverse erau multe, dar nu conta atunci, aş fi făcut (aproape) orice pentru un ten curat. Rezultatele erau ok, dar când „săream” o zi de creme coşurile reveneau. Când s-a terminat una din creme, m-am dus să cumpăr alta şi am aflat că substanța activă din produsul respectiv fusese interzisă în Uniunea Europeană. Ooops!

Din două creme am rămas cu una şi mă gândeam ce aş putea face. Dermatologul îmi spusese care era pasul următor, un tratament cu pastile care avea riscuri uriaşe.

M-am hotărât să apelez la dermatocosmetice care se dau fără rețetă, adică produse pentru îngrijirea pielii din farmacie. Stăteam cu orele pe internet (atunci aveam timp), citeam despre diverse creme/măşti/loțiuni, apoi mergeam la farmacie să le cumpăr.

Şi încercam diverse game, de la produse pentru curățarea feței, până la creme de zi sau de noapte. Între timp, coşurile deveniseră mici, multe şi „ascunse” sub piele, iar partea proastă e că rămâneau aşa săptămâni în şir.

O colegă mi-a spus că merge la cosmetică, deci m-am hotărât să încerc şi asta. După câteva şedințe, cosmeticiana mi-a spus că ea face tot ce poate, dar e posibil să fie necesar mai mult decât un tratament la nivelul pielii.

– Cum adică? am întrebat eu.

– Ar putea fi ceva legat de sănătate, poate ar ajuta să mergi la medic, de exemplu la ginecolog.

Am făcut-o şi pe asta, totul era ok. Eu aveam în continuare coşuri, unele mai mici şi „cu vechime”, altele noi.

Când am fost la mare, o doamnă a observat acneea mea şi m-a întrebat ce fac pentru tenul meu, apoi mi-a recomandat un leac, suc de morcovi şi drojdie. Ajunsă acasă, le-am încercat şi pe moment a fost bine (leacul cu drojdie şi suc de morcovi era pentru 2 săptămâni), apoi tenul meu a revenit la starea dinainte.

Va urma

Sursa foto: shutterstock.com

2 gânduri despre „N-am crezut niciodată că voi avea riduri şi coşuri în acelaşi timp (II)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s