N-am crezut niciodată că voi avea riduri şi coşuri în acelaşi timp (III)

Primele părți ale textului sunt aici: partea I, partea II

Începeam să mă satur, căutam ceva care să dea rezultate şi să poată fi folosit pe termen lung, mă săturasem să văd o mică îmbunătățire, apoi să o iau de la capăt.

Între timp am început să folosesc produse mai naturale, piatră de album în loc de deodorant, produse de îngrijire cu ingrediente naturale, căutam superalimente.

Acneea parcă era mai potolită, mă obişnuisem cu ea şi aproape o acceptam. Foloseam produse cu extracte de plante, care să lupte împotriva coşurilor şi credeam că fac bine. Între timp tenul meu arăta deshidratat, când zâmbeam obrajii erau uscați, iar zona T începea să lucească după-amiază. Eram aproape resemnată, credeam că aşa e tenul meu, făceam ce pot să arate decent, nu mai căutam soluția salvatoare.

Într-o bună zi, am aflat că produsele pe care le foloseam nu mai erau importate în Romania. Nu puteam să cred aşa ceva, am căutat varianta de livrare din altă țară şi atunci am descoperit o altă gamă de produse de îngrijire.

Avea review-uri bune, se adresa tenului mixt, cu tendință de acnee şi deshidratare. Ce-a fost diferit la acea firmă? Că a făcut mai mult decât să-mi vândă produse, m-a educat, mi-a dat informații care să mă ajute.

Ce-am învățat atunci?

1. Că nu există un singur produs care să-ți rezolve toate problemele pielii. E un vis frumos să crezi că îți cumperi o cremă, o foloseşti de câteva ori şi totul se schimbă. E din aceeaşi categorie cu aşteptatul unui Făt-Frumos care să apară călare pe un cal alb, ok?

2. E recomandat să foloseşti produse care sunt compatibile între ele, principiile active să se completeze reciproc. Pentru asta e nevoie să cunoşti ingredientele şi ce fac ele (asta e varianta mai dificilă) sau să foloseşti o gamă de produse şi să vezi ce produse poți adăuga şi când (varianta mai uşoară). Producătorii de produse de îngrijire de calitate au recomandări de scheme de îngrijire.

3. Dacă ai avut acnee o perioadă lungă de timp şi schimbi produsele de îngrijire, rezultatele se văd peste minim o lună (sau 2-3 luni) de folosire constantă. Aici am avut o problemă, cum să folosesc mai multe luni la rând nişte produse fără să le combin cu altele? Şi urmează partea cea mai dură, țineți-vă bine: la început e posibil să apară şi mai multe coşuri, semn că pielea se curăță. Adică tot ce era in „stand-by” iese la suprafață, pe piele.

A fost punctul în care voiam să renunț, doar că…nu aveam alternative. Şi am continuat, chiar daca apăreau mai multe coşuri.

4. După ce începe să se rezolve problema continui să faci lucrurile bune pe care le-ai învățat în ultimele luni, nu te întorci la vechile obiceiuri. Asta în cazul în care nu vorbim de tratamente care se pot folosi o anumită perioadă de timp.

5. Protecția solară se foloseşte zilnic, indiferent de anotimp, nu doar când mergi la plajă sau la mare. Radiațiile de tip UVA şi UVB produc arsuri şi îmbătrânirea prematură a pielii. Pentru pielea predispose la acnee e important să găseşti o cremă de protecție solară care nu astupă porii.

Am folosit câțiva ani acea gamă de produse, fără experimente, fără să trişez. Rezultatele erau cât de cât ok, nimic wow, fața mea arăta acceptabil. Mai apăreau coşuri din când în când, zona pomeților era cam deshidratată, dar era cea mai bună opțiune în acea perioadă.

Va urma

Foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s