Mami, hai să plecăm!

Imaginează-ți că auzi propoziția asta, „mami, hai să plecăm!”. Cine crezi că o spune şi de ce? Oare un copil care vrea acasă? Aşa e logic, dar în realitate, dacă mergi într-un loc unde sunt părinți şi copii, vei observa că aşa vorbesc…mamele şi tații!

Da…aşa se adresează mulțe mame copiilor lor: ” mami hai să plecăm!” După ce au ales (singure sau împreună cu partenerul) un nume pentru copil, l-au selectat pe cel mai potrivit, care să le placă şi să sune bine…îşi strigă copilul „mami”.

Şi nu doar mamele fac asta! Tații se adresează copiilor cu „tati, hai să mergem”. Şi…cireaşa de pe tort! Unele bunici vorbesc aşa: „bunica, ia bicicleta şi hai să plecăm”. Asta în condițiile în care nepoțelul e băiat şi are vreo 4 ani.

Oare ce e în capul copilului căruia părinții i se adresează cu „mami”, „tati”, „buni”? Cred ca e confuzie. Şi ce face un copil confuz? Nu cooperează, nu ştie ce vrei de la el, dacă e mai mic, probabil crede că îl cheamă „mami” sau „tati”.

Cum ar fi dacă ai discuta cu o rudă de-a ta, să zicem o mătuşă, care ar zice „mătuşa, ai aflat că…?”. Mi s-ar părea cel puțin ciudat.

Aşa că, dacă vrem să ne asigurăm data viitoare că cel mic ştie că vorbim cu el/ea, hai să folosim numele copilului!

E foarte posibil să uităm de asta, să facem asta din când în când sau să ni se pară dificil, dar va merita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s